OVOCNÝ MOUČNÍK S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU
Potřebné ingredience
Na těsto: *** 150 g cukru krupice nebo krystal *** 200 g polohrubé mouky *** 1 dcl oleje *** 1 dcl vlažné vody *** 1 prášek do pečiva *** 4 žloutky *** 2 lžíce kakaa *** sníh ze 4 bílků *** olej na vymazání a kokos na vysypání plechu ***
Na pudink: 1 litr mléka a 2a1/2 pudinkového prášku, cukr dle chuti
Na náplň: 1 tvaroh, 2 zakysané smetany a 1 šlehačka ke šlehání, 3 vanilkové cukry a cukr moučka dle chuti ( můžeme použít místo tvarohu 3 zakysané smetany nebo naopak 2 tvarohy a 1 zakys. smetanu)
Dort želé v takovém množství, aby ho bylo 300- 400 ml. Jsou různé druhy a přidává se různé množství vody.
Postup přípravy
Nalijeme na olejem vymazaný a kokosem posypaný plech.
Uvaříme klasickým způsobem vanilkový nebo smetanovo-vanilkový puding a ještě horký ho opatrně nalijeme (raději vařečkou či lžící) na těsto.
Dáme do trouby péci.
Chcete opravdu smazat recept?
Po upečení vypadá buchta asi takto.
Ušleháme si smetanu na šlehání do husta. Ve druhé misce zamícháme zakysané smetany a tvaroh společně s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu. Naneseme na upečenou a vychladlou buchtu a rozetřeme.
Poklademe jakýmkoliv ovocem - buď jednodruhovým či různým. Dle návodu si připravíme dortželé. Já kupuji čiré a obarvuji ho podle druhu ovoce, různorodé ovoce většinou polévám žlutě. Dortželého kupuji tolik, abych ho měla asi cca 300-400 ml, pak je ovoce pěkně po celém plechu zalité.
Necháme ztuhnout a krájíme na řezy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé